Zoeken
  • inge8133

Hij had zo'n goed idee ineens.....


Vanmorgen werd ik al heel vroeg wakker gekriebeld door mijn jongste. Gisteravond ging hij slapen met een grote grijns op zijn snoet. Want morgen is het Moederdag en hij had zo'n goed idee ineens......


Ze mogen hier voor het slapen gaan altijd kiezen: boekje lezen, massage, ontspanningsverhaal, tekenen.

Even ontladen van de dag en met een leeg hoofd naar bed.


Liefst doen ze alles maar dan ben ik 3 uur bezig om er 3 op bed te krijgen en dat is niet reëel. Maar als ze voorlezen kiezen, volgt er vaak toch nog een korte massage van een paar minuten......

Lekker consequent ahhum, maar ik ontspan daar zelf ook van en ik weet dat ze dan rustiger slapen.


Eigenlijk is het zaaien voor het oogsten. Want daarna ga ik ontspannen de avond in en liggen zij heerlijk te slapen.

Zaaien, opvoeden is heel veel zaaien. Vaak zie je niet meteen het resultaat en komt het oogsten later. Wat we ze proberen te leren, moet rijpen en komt er onverwacht een keer uit. Dat vind ik geweldige momenten van het moederschap, je kids een stapje verder brengen!


En ja soms is daar veel werk voor nodig en ik zit ook regelmatig met mijn handen in het haar. Drie pittige "echte jongens" jongens! De hele dag zitten ze aan elkaar. Ze kunnen soms niet met, maar ook zeker niet zonder elkaar.


Vandaag is het Moederdag. Dus tijd voor zijn spontane idee van gisteravond!

Mijn jongste kwam op zijn tenen naar ons bed. Gaf me een zachte zoen op mijn wang, ging voorzichtig naast me zitten en masseerde en kriebelde zachtjes mijn nek en armen. Daarna trok hij mijn dekbed recht en zei fijne moederdag mama! En vertrok weer maar zijn bedje, hij wist dat 6 uur veel te vroeg was.....


Het was misschien alles bij elkaar 1 minuut! Maar mijn dag was perfect en moederdag was al mooi! Dit is wie ik ben als moeder en wat ze blijkbaar dus zelf ook heel fijn vinden. Ik voelde me gezien en ik voelde duidelijk mijn plek binnen mijn gezin ❤️


Nu ik weet wat dit korte moment met mij deed, ga ik de korte massages in de avond nooit meer overslaan. Mijn naar bed breng momentjes zijn belangrijk, zowel voor mijn kinderen als voor mijzelf.


Mijn jongste was vanmorgen heel vroeg al prachtig aan het spiegelen en mijn kleine wijsneus wist mijn moeder hart weer precies te raken!

En natuurlijk was er wat onenigheid tussen de broers tijdens het maken van het ontbijt en over wie als eerste zijn knutsel mocht geven.

Maar ook dat hoort bij moederdag!


Het hoeft niet perfect en groots, als je maar gezien wordt. En zo is het ook met de kinderen, je hoeft geen perfecte moeder te zijn. Als je maar de moed hebt om je kinderen te zien en ze te laten weten dat je ze ziet in hun pure zijn. Ze het plekje in het gezin geeft die ze nodig hebben.


Dan ben je volgens mij precies de moeder die een kind nodig heeft

Aan het ontbijt heb ik de rollen omgedraaid. Naast de lieve gedichten en knutsels heb ik ze verteld waarom ik het zo fijn vind dat ik hun mama mag zijn.


Eigenlijk ben ik na het oogsten weer opnieuw gaan zaaien....


Geniet van jullie moederdag!


Liefs Inge


174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven