Zoeken
  • inge8133

Corona en de feestdagen


Eerlijk gezegd sloeg de eerste lockdown bij mij in als een bom. Mijn drie kinderen hadden meer steun nodig dan ooit. Niet alleen met huiswerk maar ook mentaal. Mijn andere baan als jeugd- en gezinswerker vroeg ook meer energie dan gebruikelijk en daardoor stond ik zelf echt even volledig stil. En om mij heen heeft het ook bij meerdere mensen die ik lief heb behoorlijk wat "schade" aangebracht.


Makkelijker of gewoon?

Nu met de tweede "gedeeltelijke" lockdown lijkt alles toch wat makkelijker niet omdat er minder werk ligt of omdat Corona minder erg zou zijn, in tegendeel het is juist erg druk en de feiten van overvolle ziekenhuizen liggen voor onze neus. Maar het voelt toch anders, we hebben dit al eens gedaan dus dit kunnen we nog een keer.....


Het voelt meer "gewoon". Misschien dat mensen daarom wel gewoon door willen gaan en de maatregelen negeren of zich verzetten.


Dat is wat kinderen nodig hebben, ouders die het voorbeeld geven

Ik wil het "gewone" gevoel juist positief gebruiken, om er makkelijker doorheen te gaan. Dat voorbeeld wil ik geven aan mijn kinderen. Dat is wat ze nodig hebben, ouders die het voorbeeld geven van hoe je omgaat met dit soort bijzondere situaties. Hoe meer wij het als ouders accepteren en er "gewoon" iets van proberen te maken, hoe flexibeler onze kinderen hier in mee kunnen gaan.


Laten we juist daarom de feestdagen gebruiken om als gezin te verbinden

De eerste golf leverde voor veel gezinnen veel stress op. Laten we deze tweede golf gebruik maken van de ervaringen die we al hebben opgedaan en nu de tijd gebruiken voor meer quality time als gezin en zo toch op een bijzondere manier alle komende feestdagen vieren!


En ja ik weet dat het niet voor iedereen makkelijk is. Veel eenzaamheid, zorgen en andere gevoelens brengt het ook met zich mee.


Laten we juist daarom de feestdagen gebruiken om als gezin te verbinden. Herinneringen op te halen, samen bezig te zijn en nieuwe kern herinneringen te maken. Wat houden de feestdagen eigenlijk in? Hoe kun je ze vieren binnen de geldende maatregelen? Wat kun je er omheen bedenken? Denk out of the box!Nieuwe mooie kern herinneringen maken in deze bijzondere tijden.....


Doe je mee? En als je iets leuks wilt delen over hoe jij de feestdagen viert, dan zou dat natuurlijk erg leuk zijn! Hoe meer positieve ideeën/tradities hoe leuker, wie weet kunnen we elkaar zo allemaal inspireren!


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven