Over

Inge Huijsmans

kindercoach | kinderpraktijk puur geluk | Inge Huijsmans

Ik ben Inge Huijsmans, kinder- en ontspanningscoach. Samen met mijn man Pieter heb ik drie mooie en totaal verschillende zonen.

In mijn ruime en brede ervaring binnen de jeugdhulpverlening maar ook privé heb ik veel kinderen en ouders zien worstelen met verwachtingen vanuit onze maatschappij. Steeds meer kinderen voelen zich onzeker, zijn onrustig en hebben piekergedachten. Mijn overtuiging is dat een kind zelf de kracht heeft om in te zien wat het nodig heeft. Soms is gepaste hulp nodig om die kracht eruit te laten komen en te kijken hoe een kind dit kan toepassen in lastige situaties. Die hulp bied ik graag.

 

Tijdens een coaching-sessie pas ik regelmatig ontspanningsoefeningen of massages toe. Die zorgen voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Een balans die nodig is om het vertrouwen in jezelf te vinden. Het is prachtig om te zien dat een kind dicht bij zichzelf komt te staan door bewust aandacht aan zichzelf te schenken. Dat brengt een geluksgevoel. Voor het kind maar ook zeker voor mij.

Zo kwam ik bij Puur Geluk. De praktijk waarin ik kinderen begeleid om op zichzelf te vertrouwen, door op zoek te gaan naar zijn of haar kwaliteiten. Hoe ze weer van hun hoofd in hun lijf kunnen komen. Zodat zij zelf het pure geluk kunnen ervaren!

 

Bel of email mij gerust om te bespreken wat ik voor jouw kind kan betekenen.

Samen bespreken we de mogelijkheden.

Ervaring

Van jeugdhulpverlening naar kindercoach

Niet alleen de maatschappij, maar ook de jeugdhulp is enorm in beweging. Als jeugd- en gezinswerker volgde ik de beweging en kwam steeds meer vast te zitten en raakte verwijderd van mijn eigen waarden en gevoelens. Ik raakte mijn eigen koers kwijt. Wat volgde was een burn-out, mijn lijf heeft me letterlijk gestopt.

 

In mijn zoektocht om mezelf opnieuw te vinden en vooral te ontdekken waar ik in mijn werkveld echt blij van zou worden, kwam ik uit bij een kindercoach opleiding en later nog een opleiding tot ontspanningscoach voor kinderen en andere massage/yoga opleidingen. De massages die ik leerde toepassen, maakte iets in mij los. Niet alleen bij mij, maar ook in mijn gezin. Het zorgde voor verbinding en openheid. Mijn kinderen zijn niet de rustigste (ze hebben veel passie zullen we maar zeggen) en zijn alle drie ook heel gevoelig. De massages en bewuste momenten van ontspanning, brachten rust in ons gezin.

 

We legden de focus niet op de onrust, maar juist op de rust waardoor er beweging kwam in de ontstane patronen. Dat is wat ik met de kindercoaching ook doe, de focus gaan verleggen van het negatieve naar het positieve. Van de zwakke kanten naar de sterke kanten. In de coaching hoef ik niet te graven, we gaan samen vooruit kijken. Kijken naar de dromen, wensen en op zoek naar de schatten in het kind zelf. Kinderen weten heel goed wat ze nodig hebben, ze weten het alleen niet altijd juist te verwoorden waardoor er bijvoorbeeld probleemgedrag of slaapproblemen kunnen ontstaan.

 

Door het effect in mijn eigen gezin, en de energie die ik telkens voelde tijdens de opleiding, begon het enorm te kriebelen en speelde ik toen al met de gedachte om voor mijzelf te beginnen.

Het zaadje was geplant en nog vóór de opleiding was afgelopen had ik de domeinnaam van mijn praktijk al geregistreerd!

Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de stap gezet om voor mijzelf te beginnen.

Kinderpraktijk 'Puur Geluk' was eind 2017 een feit.

Werkervaring

2017 - heden

Kinder- & ontspanningscoach bij kinderpraktijk Puur Geluk

2015 - heden

Jeugd- en gezinswerker bij centrum jeugd en gezin

2005 - 2015

Consulent MEE zuidoost brabant, ondersteuning mensen met een beperking.

Aandachtsgebieden:

  • jeugd

  • vroeghulp

  • opvoedingsondersteuning

  • aanbieden van cursussen, oa autisme/opvoedingsondersteuning

2000 - 2005

Medisch kinderdagverblijf voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand.